Halfvrijstaande woning - Te Koop - SCHIEDAM

Stadsvilla aan haven

 Vraagprijs
Lange Nieuwstraat 161 B - 3111 AH SCHIEDAM
VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD
ID: 80741001-433
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Woonoppervlakte (m²)
255
Perceeloppervlakte (m²):
841
Bouwjaar:
1880

Aantal Woonlagen
2
Aantal Toiletten
2
Inhoud (m³):
740,00
Nederlands
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
Het Nieuwe Werck in Schiedam (ca. 1230) kent een rijke historie die teruggaat tot 1655 toen dit gebied als stadsuitbreiding werd aangelegd. Het eiland omvat naast een keur aan statige, klassieke woningen aan de Tuinlaan en de Lange Nieuwstraat, ook één van de oudste stadsparken van Nederland.

Op de Lange Nieuwstraat treft u circa 100 meter na het oude postkantoor een onopvallende toegangspoort. Deze poort ontsluit een binnenterrein waaraan een drietal woningen gelegen is en waar u direct de nostalgie zult voelen. Middels een klassiek ogende toegangsweg, krijgt u toegang tot het achterterrein waaraan een tweetal klassieke (geschakelde) stadsvilla’s gelegen zijn, die elk hun tuin hebben tot aan de Nieuwe Haven. Er is een eigen aanlegsteiger, waardoor dit ook een woning is voor de liefhebber van zeil- en motorjachten. De Nieuwe Haven biedt namelijk toegang tot de Nieuwe Maas, van waaruit u fantastische tochten zou kunnen maken. Natuurlijk biedt zo’n haven aan de achterzijde u ook een heerlijke mate van privacy en een voor stadsbegrippen onbetaalbaar vrij en gevarieerd uitzicht.

De aangeboden woning is een bijzonder object. Het is rond 1880 gebouwd als paardenstal. Deze historie is onder andere terug te vinden in de oude (maar opnieuw gemaakte) stalramen en de oorspronkelijke drinkbakken die in de hal staan. Vervolgens is het pand tijd in gebruik geweest als tegelhandel, waarna de huidige eigenaren het in 1996 hebben omgebouwd naar woongebruik.

Tijdens deze grootschalige renovatie is alles nieuw aangelegd; elektra, CV, verlichting en andere infrastructuur zijn modern, efficiënt en veilig. De woning die in deze verbouwing ontstaan is, heeft een bebouwd oppervlak van circa 150 m² en een totaal gebruiksoppervlak van ongeveer 255 m². Door de perceeloppervlakte van 841 m² blijft er nog bijzonder veel ruimte over voor parkeren en de tuin met hardhouten terras aan de Nieuwe Haven.

Op de begane grond bevindt zich de entree met authentiek rond glas-in-lood stalraam, trap en vestibule. Tevens staan hier de oorspronkelijke drinkbakken van de paarden. De gehele begane grond in voorzien van originele Franse kasteeltegels met vloerverwarming (voorbereid). Hier bevinden zich 2 grote slaapkamers van elk circa 14.5 m² en de bijzonder ruime masterbedroom van ruim 23 m². In de zij-uitbouw is de badkamer gelegen, met aansluitend een ruim toilet met wandcloset. Aan het andere eind van de gang is een grote ruimte gelegen welke ideaal in te delen is als toekomstige (gasten-)badkamer. Aansluitend is nog een kleine bijkeuken met toegang tot de tuin gelegen, welke momenteel dienst doet als wasruimte.

De gehele eerste verdieping is in gebruik als woonkamer (93 m²) met aansluitende keuken (18 m²) en voorzien van visgraatparket. Door de toepassing van grote raampartijen zijn er heerlijk lichte zithoeken te creëren. Door de beschikbare oppervlakte biedt de woonkamer ook plaats aan een kingsize eettafel waar het geweldig dineren is met vrienden en familie. Vanuit de keuken heeft u vrij uitzicht naar het water en geniet u ten volle van de diepte van de achtertuin. Tevens is er een speelse doorkijk naar de hal, waardoor het idee van een vide versterkt wordt.

Hoewel de foto’s al veel duidelijk maken, wil ik u uitnodigen deze woning en de bijzondere ligging persoonlijk te komen ervaren.

Voor meer informatie of een vrijblijvende bezichtiging kunt u contact op nemen met ons kantoor.
U bent van harte welkom!

RE/MAX Totaal Makelaars

Remko Schrijver
Makelaar
Straatweg 30
3051 BG Rotterdam
Tel: 010-4535922
Fax: 010-4535921
Mobiel: 06-20115278
remkoschrijver@remax.nl
www.remax-totaal.nl
www.remax.nl

Kenmerken:

Tuin
Vrij uitzicht

Kamers:

Woonkamer
12,47 x 7,46
93 m²

Keuken
5,14 x 3,48
18 m²

Ouderslaapkamer
4,91 x 4,70
23 m²

Slaapkamer
5,48 x 2,77
15,2 m²

Slaapkamer
5,48 x 2,63
14,4 m²

Badkamer
3,69 x 3,2
11,8 m²

Bijkeuken
3,26 x 3,20
10,4 m²

Wasruimte
3,26 x 1,59
5,2 m²

Ondanks de zorg die door de RE/MAX makelaars aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kan RE/MAX niet verantwoordelijk gehouden en/of aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten, omissies en/of onvolkomenheden in de gegevens.


Bemiddelende Makelaar
Makelaar - Remko Schrijver - RE/MAX Totaal Makelaars (Rotterdam)
Remko Schrijver

Remko Schrijver

RE/MAX Totaal Makelaars (Rotterdam)


Toon...
Toon...
Toon...
Toon...

VERSTUUR BERICHT

 
Remko Schrijver

RE/MAX Totaal Makelaars (Rotterdam)

Straatweg 30
Hillegersberg

3051 BG ROTTERDAM

Favorieten


Laatst bekeken