Herenhuis - Te Koop - ROTTERDAM

Uniek pand aan de Schiebroekselaan, Liskwartier!

 Bieden vanaf
Schiebroekselaan 50 - Liskwartier - 3037 RP ROTTERDAM
ID: 80741045-23
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
2
Woonoppervlakte (m²)
270
Perceeloppervlakte (m²):
161
Bouwjaar:
1907

Aantal Woonlagen
4
Aantal Toiletten
3
Inhoud (m³):
925,00
Nederlands
Disclaimer:
Translations of the property description are powered by Google Translate and does not guarantee the accuracy of the results. The Translation may not match description in the original language.
Verliefd op het Liskwartier, je eigen woning uitgegroeid en op zoek naar een bijzonder object met een ruime tuin in je geliefde wijk?

Dan is dit statige pand uit 1907 aan de Schiebroekselaan, 1 van de mooiste lanen van Noord die de eeuwenoude Bergweg met de Bergselaan verbindt, een hele leuke kans!

Nadat de gemeente Rotterdam in 1903 het gebied ten noorden van de Bergweg kocht van Hillegersberg werd dit stuk grond bebouwd. In het Liskwartier werden alle straten vernoemd naar plaatsen en polders in Delfland en Schieland. Schiebroek was een ambachtsheerlijkheid in Schieland die al in het begin van de 14de eeuw bestond.

De Schiebroekselaan werd bebouwd met woningen voor de hogere middenstand. Kenmerkend voor deze laan is de met bomen beplante middenberm. De huidige bomen, platanen, zijn kort na de Tweede Wereldoorlog geplant. In de middenberm bevindt zich ter hoogte van de Bergweg nog een voormalige schuilkelder (atoombunker) uit de tijd van de Koude Oorlog.

Met een gebruiksoppervlak van 216 m2, 57 m2 overige inpandige ruimte én een ruime tuin van ca. 50 m2 is dit een heerlijk ruim pand.

Souterrain:
De overige inpandige ruimte van 57 m2 bevindt zich in het souterrain, waarbij de stahoogte onder de balken de 2 meter net niet haalt. De huidige bewoners hebben de ruimtes volledig ingedeeld als een gezellige eetkamer, wasruimte, een bijkeuken, en een grote hobby/klusruimte. De keuken in het souterrain is wel volledige stahoogte, daarboven zit de opkamer!

Beletage:
Via de statige entree kom je de mooie hoge hal binnen waarbij je links de beletage op stapt, en rechts naar de eerste etage loopt. De beletage bestaat uit een grote woonkamer en-suite waarvan de achterzijde nu logeerkamer is met een prettig balkon. De opkamer is in gebruik als werkkamer. In de hal is een kleine bergkast en een badkamer met toilet en douche.

Eerste verdieping:
De hal is voorzien van een toilet en een ruime garderobe. Via de hal stap je de woonkamer binnen van ruim 12 meter lang met balkon aan de achterzijde. Aan de achterzijde zit tevens de tweede keuken, open vanuit de woonkamer, maar ook te bereiken vanuit de hal. Aan de voorzijde is de kleine kamer deels doorgebroken, een fijne werkkamer met openslaande deuren naar een Frans balkon. Een fraaie kamer met dito uitzicht. Ook deze kamer is zowel vanuit de woonkamer als de hal te bereiken.

Tweede verdieping:
En tevens de bovenste verdieping is een slaapverdieping met 3 slaapkamers waarvan 2 grote slaapkamers en 1 kleinere. De voorkamer beschikt over een ruime inloopkast en heeft toegang tot een extra ruimte met een wastafel. Vanuit die ruimte is de ruimte te bereiken waar de CV-ketel is gesitueerd. De achterkamer heeft 2 ruime inbouwkasten én biedt toegang tot het derde balkon van ruim 5,5 meter breed en anderhalve meter diep! Aan de achterzijde bevindt zich tevens de badkamer met ligbad, aparte douche en een wastafel. In de hal zit een apart toilet.

Dit huis heeft een heel prettige vibe met op iedere verdieping wel een paar bijzondere plekjes. Het werkkamertje met Franse balkon op de eerste verdieping, de keuken in het souterrain en de eetkamer daarnaast, de opkamer op de beletage en het balkon op de bovenste verdieping. Heerlijk om je basisruimtes op af te stemmen. Het is leuke mix van verschillende stijlen die je op iedere verdieping weer verrassen. Met dit pand kan je alle kanten op! Maar je kan er zeker ook direct lekker gaan wonen.

Bijzonderheden

– Bouwjaar 1907
– Eigen grond
– Plat dak
– Gebruiksoppervlakte wonen ca. 216 m2
– Overige inpandige ruimte ca. 57 m2
– Gebouw gebonden buitenruimte ca. 22 m2
– Voor het overgrote gedeelte voorzien van dubbele beglazing in mooie kunststof kozijnen
– Pand is goed onderhouden en met liefde en doordacht verbouwd
– Tuin van ca. 80 m2
– Warm water en verwarming middels CV-ketel
– Diverse originele details
– Ouderdomsclausule van toepassing

Interesse in dit statige pand? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging! U bereikt mij het beste via 010 453 59 37 of 06 413 49 676.

RE/MAX, it’s the experience!

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door RE/MAX Totaal Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.
Parkeerkosten
5,60 € Monthly Rent

Energy Efficiency

The Energy Rating is an index of a building's thermal performance, indicating the levels of heating and cooling required to be comfortable in winter and summer. Buildings which achieve A or B Energy Rating are more comfortable to live in and have lower energy bills.
Ondanks de zorg die door de RE/MAX makelaars aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kan RE/MAX niet verantwoordelijk gehouden en/of aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten, omissies en/of onvolkomenheden in de gegevens.


Bemiddelende Makelaar
Yuri van den Ende - RE/MAX Totaal Makelaars (Rotterdam)
Yuri van den Ende

Yuri van den Ende

RE/MAX Totaal Makelaars (Rotterdam)


Toon...
Toon...
Toon...

VERSTUUR BERICHT

 
Yuri van den Ende

RE/MAX Totaal Makelaars (Rotterdam)

Straatweg 30
Hillegersberg

3051 BG ROTTERDAM

Favorieten


Laatst bekeken